Wat doet een strategisch communicatie adviseur?

Een veel gestelde vraag betreft strategisch adviseur

Een strategisch communicatieadviseur is meer dan alleen een adviseur. Een communicatiestrategie vereist voortdurende aandacht en het vermogen om elke stap van een project te doordenken – van initiatie, planning, uitvoering tot evaluatie, en dat alles met in het achterhoofd de doelen of doelstellingen die u voor ogen had toen u het plan opstelde.

De Communicatieadviseur helpt bij het creëren van die strategie door regels op te stellen die aangeven hoe berichten zowel intern als extern zullen worden verspreid; dit omvat media relations management (het managen van persconferenties), branding initiatieven zoals logo-ontwerp & marketing campagnes) en zelfs social networking websites zoals Facebookpagina’s die specifiek voor specifieke afdelingen binnen organisaties worden gecreëerd) De communicatieadviseur is ook verantwoordelijk voor zowel interne als externe communicatie-inspanningen: ze kunnen alles doen van het schrijven van missie verklaringen namens de leiding van hun organisatie.

Lees ook: Wat is de definitie van

Maak kennis met onze Wingmen

Wilt u meer informatie over een of meer van onze Wingmen, vul dan het formulier in en we sturen u een uitgebreid profiel toe.

Wie zijn wij?

Beste Mensen bestaat uit een selectieve groep ondernemende interim-professionals die hun kennis, kunde en netwerk bundelen. Het is hun ambitie de verwachtingen van bestuurders, directies en managers te overtreffen, bij de inhuur van interim-professionals en bij de realisatie van (complexe) organisatieveranderingen.