Wat is coachend leiding geven?

Een veel gestelde vraag betreft Managementstijlen

Coachend leidinggeven is een relatief nieuwe en vooruitstrevende stijl van leidinggeven die zeer effectief blijkt te zijn. Het doel van de coach is niet alleen om beslissingen te nemen voor het team, maar in plaats daarvan willen ze al hun medewerkers of leden aan boord hebben om zelf die keuzes te maken, zodat iedereen zich een integraal onderdeel van het proces voelt. Op die manier, zelfs als er onderweg enkele fouten worden gemaakt omdat de inbreng van anderen ontbrak, zal het minder impactvol aanvoelen omdat je tenminste zelf betrokken was bij elke beslissingsstap in plaats van simpelweg taken te delegeren zonder enige betrokkenheid.

Lees ook: Wat is de definitie van

Maak kennis met onze Wingmen

Wilt u meer informatie over een of meer van onze Wingmen, vul dan het formulier in en we sturen u een uitgebreid profiel toe.

Wie zijn wij?

Beste Mensen bestaat uit een selectieve groep ondernemende interim-professionals die hun kennis, kunde en netwerk bundelen. Het is hun ambitie de verwachtingen van bestuurders, directies en managers te overtreffen, bij de inhuur van interim-professionals en bij de realisatie van (complexe) organisatieveranderingen.