Wat zijn marketing doelstellingen?

Een veel gestelde vraag betreft doelstellingen

Marketingdoelstellingen zijn het resultaat of doel dat u met uw activiteiten wilt bereiken. Ze kunnen ook worden aangeduid als marketingdoelstellingen, wat een kwantificeerbaar en meetbaar doel is in termen van omzetgroei, toename van marktaandeel of een andere metriek van succes, zoals het aantal klanten dat wordt geworven.

Voorbeeld van een marketing doelstelling

U kunt een doelstelling hebben om de verkoop met 10% per jaar te laten groeien over vijf jaar, maar als de totale inkomsten vlak blijven dan vertegenwoordigt dit geen vooruitgang in de richting van het bereiken van het algemene strategische plan van uw bedrijf, dus het kan meer vereisen dan alleen tweaks op kleine details zoals productpromoties; in plaats daarvan moeten er misschien veranderingen worden aangebracht op hogere niveaus binnen de organisatie – van het management helemaal tot aan de senior leiderschapsrollen waar aanpassingen moeten plaatsvinden voordat er enige hoop is om die bovengenoemde te bereiken

Lees ook: Wat is de definitie van

Maak kennis met onze Wingmen

Wilt u meer informatie over een of meer van onze Wingmen, vul dan het formulier in en we sturen u een uitgebreid profiel toe.

Wie zijn wij?

Beste Mensen bestaat uit een selectieve groep ondernemende interim-professionals die hun kennis, kunde en netwerk bundelen. Het is hun ambitie de verwachtingen van bestuurders, directies en managers te overtreffen, bij de inhuur van interim-professionals en bij de realisatie van (complexe) organisatieveranderingen.