Welke leiderschapsstijl heb ik nodig?

Een veel gestelde vraag betreft Managementstijlen

Leiderschapsstijl is een belangrijke factor in elke organisatie. Er zijn verschillende stijlen die gebruikt kunnen worden, die elk hun eigen sterke en zwakke punten hebben, afhankelijk van de situatie die zich voordoet. Als je bijvoorbeeld een team door een crisis of noodsituatie leidt, is er geen betere leiderschapsstijl dan één met overtuigende en directieve kwaliteiten om mensen snel te laten samenwerken om het probleem op te lossen; terwijl als het gaat om het focussen op samenwerking voor dagelijkse taken, dan zou een meer taakgerichte aanpak waarschijnlijk het beste werken – zoals iemand vertellen wat er gedaan moet worden in plaats van eerst te vragen hoe hij of zij over dingen denkt.

Lees ook: Wat is de definitie van

Maak kennis met onze Wingmen

Wilt u meer informatie over een of meer van onze Wingmen, vul dan het formulier in en we sturen u een uitgebreid profiel toe.

Wie zijn wij?

Beste Mensen bestaat uit een selectieve groep ondernemende interim-professionals die hun kennis, kunde en netwerk bundelen. Het is hun ambitie de verwachtingen van bestuurders, directies en managers te overtreffen, bij de inhuur van interim-professionals en bij de realisatie van (complexe) organisatieveranderingen.